Kris is na zijn hogere studies gestart als Project Engineer warmtepompen en ijswatermachines waar hij de microbe van de energietechniek te pakken kreeg

In 2007 werd hij Projectleider voor een studiebureau Speciale Technieken waar hij naast de eerste ook een tweede microbe van alternatieve energie te pakken kreeg.

In 2010 kreeg Kris de kans om als Business Unit Manager aan de slag te gaan bij een studiebureau technieken, waar hij me met beide microbes ten volle kon uitleven en waar de eerste vraagstellingen rond duurzaamheid naar boven kwamen.

In 2013 startte Kris de firma Consilitech op als management vennootschap, die al snel wat uitgroeide tot een eigen studiebureau technieken. Zijn visie van Consilitech was uitblinken in alternatieve energie, energietechnieken en duurzaamheid.

Na een vrij succesvol maar wel zeer uitdagend parcours werd Consilitech in 2020 door toedoen van de matchende eigenheid onderdeel van Willy Naessens Industriebouw, en vormt daar nog steeds de basis voor de afdeling Technics.

In 2020 kon Kris kort na de overname doorgroeien naar het groepsoverkoepelend management waar hij tot nu nog steeds de functie van CSO (Chief Sustainability Officer) bekleed.

Door sterke interesse en gedrevenheid bereide Kris zijn kennisprofiel rond duurzaamheid ook sterk uit met onder andere meer diepgaande opleidingen aan Vlerick Businessschool en Oxford University waardoor hij nu ook internationaal meedraait in adviescommissies rond duurzaamheid en innovatie.

Kris Vanrenterghem, Chief Sustainability Officer, Willy Naessens