Kris Vanrenterghem :

  • International Sustainability Consultant
  • Keynote speaker sustainability
  • Legal advisor Sustainability, Energy & Technology
  • Founder - Administrator KVP
  • Medebestuurder en co-founder van VZW ForCubics. Deze non-profit organisatie begeleid en creëert projecten waarbij nieuwe inno-tech (nature based technologie) een toepassing wordt gegeven in de maatschappij, daar waar budgetten te beperkt zijn (bvb scholen, zorginstellingen, …) en biedt het de innovatoren bench-mark projecten om hun ontwikkelingen op te schalen van start-up naar effectief toepassingsgerichte schale-up.
  • Medebestuurder en co-founder van BV ForCubics. Deze firma organiseert de operationele (projectmanagement) kant van de implementatie van innovatieve technologieën in leefomgevingen (gebouwen, open ruimtes, …), maakt volledige EU-taxonomy verslaggeving op rond de specifieke technologieën en organiseert meetcampagnes op internationale schaal waarmee een Biospheric Index wordt berekend. Deze specifieke, gepatenteerde meetprocédés creëren een unieke en wetenschappelijke onderbouwde manier om de impact van een omgeving (binnen- en/of buiten) weer te geven om het well-being (heel breed) van de mensen. Hierbij wordt zowel de lucht als het water als de aarde (soil) geanalyseerd.
  • Medebestuurder en co-founder van 4C fund. Dit investeringsfonds organiseert investering in equity van specifieke internationale innovatoren die inzetten op Bio-Tech in de non-pharma industrie.

Binnen dit drieluik neemt Kris Vanrenterghem de strategische rol op van het geheel en ondersteunt hij zowel de innovatoren als de investeerders in hun uitbouw van duurzaamheid in hun ondernemingsstrategie.

Daarnaast probeert hij samen met de specifieke werkgroepen van de VN, de EU en samen met de BIG4 en andere revisorenkantoren een weg te maken in de kwalificatie van duurzaamheidsgedreven investeringen en technologieën binnen de omkaderingen van EU-Taxonomy, ESRS en de andere specifieke regelgevingen.

Kris Vanrenterghem, Legal advisor Sustainability, Energy & Technology