NextGen-Build_white_name

Shaping the future of Construction

Innovation I Emerging Trends I Future-proof

SAVE THE DATE

30 mei 2024

Holiday Inn Brussels Airport Hotel, Diegem

HET evenement speciaal voor KMO's in de Belgische bouwsector 
Bereid je voor op de uitdagingen van vandaag en morgen.

Waarom deelnemen?

Een unieke kans om geïnspireerd te worden, te delen en te leren van een groot aantal experts in de bouwsector. Profiteer van de mogelijkheid om te netwerken en samen te werken met gerenommeerde bedrijfsleiders en andere KMO's.

Expertise

Op het programma staan doorgewinterde experts die je met hun expertise en ervaring wegwijs maken in de uitdagingen waar je in de sector voor staat. Bovendien delen ze hun goed geïnformeerde visie op de uitdagingen van morgen, zodat je je effectief kunt voorbereiden op de voortdurende evolutie van de bouwsector.

Sessies 

Een uniek en kennisintensief programma over de onderwerpen die KMO's in de bouwsector bezighouden. Met keynotes, panels en Q&A-sessies over boeiende onderwerpen zoals technologie, innovatie, duurzaamheid en talentmanagement. 

Netwerken

Dit is de kans om jouw netwerk uit te breiden en professionals uit de sector te ontmoeten! Profiteer van de gelegenheid om te discussiëren, ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Zowel tijdens de verschillende sessies, als aan het eind van de dag tijdens de after-drink. 

Programma

Volg de vele sessies over alle trends, innovaties en duurzame praktijken die samen de toekomst van de bouwsector vormen.

digital_mountain_crop

08:00 - 09:00 I Breakfast & Networking
09:00 - 09:30 I From climate crisis to climate opportunity —building our future instead of burning it

The climate crisis is not only humanities most pressing threat but also an unparalleled opportunity for societal transformation. How can the building sector be part of the solution while capturing this opportunity to save costs, anticipate risks, develop new business and improve their brand.

Keynote Speaker:
Serge De Gheldere, CEO Futureproofed - part of Sweco

09:30 - 10:15 I Panel discussion: Decarbonisation in the construction sector, challenges and innovations

NL: Het belooft een fascinerend debat te worden tussen enkele van de belangrijkste spelers op de Belgische scène. De panelleden worden binnenkort bekendgemaakt - stay tuned!

FR: Un débat qui promet d'être passionant entre différents acteurs clé du paysage belge. Les membres du panel seront annoncés prochainement - stay tuned!


Panel Members:
Hervé Camerlynck, Director Febelcem
Serge De Gheldere, CEO at Futureproofed - part of Sweco
TBC, Bouwunie

10:15 - 11:00 | Unleashing the Power of SMEs in Driving Sustainable Constructions

NL: KMO's spelen een cruciale rol bij het bevorderen van duurzaamheid in de bouwsector. Door duurzame praktijken te ontdekken en te implementeren, kunt u niet alleen het milieu helpen beschermen, maar ook de economische levensvatbaarheid van uw bedrijf op de lange termijn versterken. Ontdek de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn om vorm te geven aan een toekomst waarin de bouw zowel welvarend als milieuvriendelijk is.

FR: Les PME ont un rôle crucial à jouer dans la promotion de la durabilité dans le secteur de la construction. En découvrant et en mettant en œuvre des pratiques durables, vous pouvez non seulement contribuer à préserver l'environnement, mais aussi à renforcer la viabilité économique de votre entreprise à long terme. Explorez les opportunités qui s'offrent à vous pour façonner un avenir où la construction est à la fois prospère et respectueuse de l'environnement.

Speaker:
Kris Vanrenterghem, CSO Willy Naessens

11:00 - 11:30 I Coffee Break
11:30 - 12:30 I The 'impossible' access to public tenders for SMEs

NL: Deelnemen aan en winnen van een overheidsopdracht lijkt voor kmo's onmogelijk door de aanzienlijke administratieve lasten, het gebrek aan transparantie, de buitensporig lange betalingstermijnen, het gebrek aan informatie en kennis en de complexe procedures.
Tijdens deze sessie zullen de sprekers vooroordelen ontkrachten en de laatste wetgevingsupdates presenteren die gericht zijn op het actief aanmoedigen van kmo-deelname.

FR: Participer à un marché public et le remporter semble impossible pour les PME en raison de charges administratives considérables, d'un manque de transparence, de délais de paiement excessivement longs, du déficit d'information et de connaissances, ainsi que des procédures complexes.
Au cours de cette session, les orateurs s'engageront à démystifier les idées reçues et présenteront les dernières mises à jour législatives qui visent à favoriser activement la participation des PME.

Speaker:
Bérénice Wathelet, Counsel DLA Piper

12:30 - 14:00 I Lunch & networking
14:00 - 14:45 I Building Tomorrow: 3D Printing Reshaping Construction

NL: In de dynamische wereld van de bouw ontketent 3D-printen een ware revolutie in onze bouwmethoden. Deze baanbrekende technologie maakt niet alleen snelle prototyping en op maat gemaakte onderdelen mogelijk, maar biedt ook de mogelijkheid om complete gebouwen laag voor laag te construeren. Ontdek hoe 3D-printen niet alleen efficiëntie stimuleert, maar ook duurzaamheid bevordert door materiaalafval te minimaliseren.

FR: Dans le monde dynamique de la construction, l'impression 3D révolutionne nos méthodes de construction. Cette technologie révolutionnaire permet non seulement de réaliser des prototypes rapides et des pièces personnalisées, mais elle offre également la possibilité de construire des bâtiments entiers, couche par couche. Découvrez comment l'impression 3D favorise non seulement l'efficacité, mais aussi la durabilité en minimisant les déchets de matériaux.

Speakers:
Coming, Soon

14:45 - 15:45 I Navigating the Challenges of Recruiting and Retaining Talent in the Construction Sector

NL: War on talent is over, talent has won!
Het wordt er niet makkelijker op voor bedrijven om zich dezer tijden te onderscheiden en het juiste talent aan te trekken. De schaarste is nog nooit zo groot geweest. Nog nooit zoveel vacatures die openstaan. Hoe onderscheid je je als bedrijf?

FR: War on talent is over, talent has won!
Il n'est pas plus facile pour les entreprises de se démarquer et d'attirer les bons talents ces temps-ci. La pénurie n'a jamais été aussi grande. Il n'y a jamais eu autant de postes à pourvoir. Comment se démarquer en tant qu'entreprise ?

Speakers:
Olivier Lefevre, human forward lead consultant Randstad RiseSmart

15:45 - 16:15 I Coffee Break
16:15 - 17:00 I Pioneering the Future: From Passive to Positive Energy Buildings - A Sustainable Leap Forward

 

NL: Positieve energie gebouwen genereren meer energie dan ze verbruiken. Ontdek de innovatieve benaderingen, technologieën en ontwerpprincipes waarmee gebouwen een positieve energiestatus kunnen bereiken en zo een grote sprong voorwaarts maken in het duurzaam bouwen.

 

FR: Les bâtiments à énergie positive génèrent plus d'énergie qu'ils n'en consomment. Découvrez les approches, les technologies et les principes de conception novateurs qui permettent aux bâtiments d'atteindre le statut d'énergie positive, faisant ainsi un pas de géant dans la construction durable.

 

Speakers:
Coming, Soon

17:00 - 18:00 I The Revolution of Robots

NL: Een angst voor velen, een nood in de bouwsector. Het gebrek aan arbeidskrachten en de nood aan meer efficiëntie zorgt ervoor dat de bouwsector nu volop de kaart van artificial intelligence en automatisering begint te trekken.

FR: Une préoccupation pour certains, une nécessité pour d'autres dans le secteur de la construction. La pénurie de main-d'œuvre et l'exigence croissante d'efficacité ont incité l'industrie de la construction à s'engager pleinement dans la voie de l'intelligence artificielle et l'automatisation.

Speakers:
Coming, Soon

18:00 - 19:30 I Bites & Drinks & Networking

Onze experts

Hervé Camerlynck

Managing Director at FEBELCEM - the Belgian Cement Association
Meer weten

Serge De Gheldere

CEO Futureproofed – part of Sweco
Meer weten

Kris Vanrenterghem

Chief Sustainability Officer, Willy Naessens
Meer weten

Olivier Lefevre

Human forward lead consultant Randstad RiseSmart
Meer weten

Ontmoet!

  • BUSINESS DEVELOPMENT MANAGERS
  • ENGINEERS
  • Architecten
  • Aannemers
  • Fabrikanten
  • CEO'S

Een initiatief van

Met dank aan onze partners en mediapartners

Wil jij de sector een boost geven met jouw baanbrekende expertise, nieuwe technologieën en innovatieve producten en/of diensten?
Word partner!

Tarieven

Prijs per ticket

€ 600 (excl. btw)

Multi Events

Vraag uw toegang tot meerdere events aan en geniet van uitzonderlijke kortingen.

Stuur uw bericht naar seminars@ebp.be, wij helpen u graag verder.

Promoties

  • 20% korting ledenvoordeel

  • Actie: 3+1 gratis!

Inschrijven

Praktische informatie

Datum

Donderdag 30 mei 2024

Waar

Holiday Inn Brussels Airport Hotel
7 Holidaystraat
1831 Diegem
Belgium

TOEGANKELIJKHEID & PARKEREN

Met de auto: Parkeer gratis op de parking van het hotel.

Met de trein: Neem de trein naar station Diegem, hierna is het 500 meter (zo'n 10 minuten lopen) naar het hotel. 

Met de bus: Er zijn diverse bushaltes op loopafstand van het hotel. Raadpleeg je navigatie voor meer details.